История на училището за магия и вълшебство "Хогуортс"

Go down

История на училището за магия и вълшебство "Хогуортс"

Писане  Admin on Нед Юли 19, 2009 2:04 am

Замъкът "Хогуортс"
Замъкът е основан преди около хиляда години от четиритамата създатели на Хогуортс споменати по-горе. Той е защитен от сумати защитни магии и заклинания. Една от най-силните магии сложена на замъка е, че никой не може да се магипортира от едно място в Хогуортс, нито от Хогуортс на друго място. Само директорът е способен да отмени заклинанието, то и без това е някакво странно на стар магьоснически език. Когато някой мъгъл например се приближи доста до Хогуортс той ще вижда надпис, че е опасно за живота или пък ще се сети за нещо, което е забравил и ще се отклони от мястото. Това са магии, направени от създателите на замъка. Също така на стените ограждащи Хогуортс са сложени заклинания против натрапници, ако започнеш да се катериш по стената или да правиш някакви отчаяни опити да минеш през нея просто няма да успееш. Това е направено наскоро, тъй като светът на магьосниците е под война. Също така неоградената част на замъка е пък защитена от гората на Хогуортс наречена "Забранената гора". Влизането на ученици в нея е забранено без заповед, наредба от директор или учител. В гората има много различни създания, но най-интересните от тях са кентаврите, които спират натрапниците да навлизат в Хогуортс. Стените на замъка са омагьосна така, че да няма никакви магически връзки между някой и някой така, че да пазят психическото и физическото здраве на живеещите ученици.


Хогуортс ЕкспресХогуортс Експрес е официалният и единствен влак, водещ към Хогуортс. Той е червен и на него най-отпред пише: "Хогуортс Експрес". Превозва учениците от гара "Кингс Крос" до Хогуортс точно на 1 септември в 11 часа от перон 9 и 3/4 и пристига близо до замъка. Влакът може да бъде викнат по заповед на директора и винаги между двата срока на учебната година, и по Коледа взима учениците за да ги върне обратно към вкъщи за ваканциите. Доста от учителите също пристигат с експреса.

Духове продници на домовете
Много духове живеят в Хогуортс, но четири от тях са свързвани с домовете. Духът на Грифиндор е Почти безглавият Ник или Сър Николас де Мимси Порпингтон, на Слидерин е Кървавия Барон, на Рейвънклоу е Сивата Дама, а на Хафълпаф - Дебелия монах. Духовете са сиви, прозрачни и изглеждащи точно така както когато са ги убили. Например духа на Грифиндор: Ник е бил убит с брадва по врата, но не много силно и за това Ник е умрял и е почтибезглав. Брадвата с кръв, благодарение на която Ник е в такова състояние според мен се намира в "Нужната стая" на Хогуортс. Духовете не се нуждаят от храна или вода, те могат да минават през стени, могат да говорят със другите духове, както и с хората и да мислят, имат чувства също така. Те не са като картините на стените, които използват само изрази и думи, които преди са използвали. Те са само спомен, картинка, отражение, сянка. Докато духове стават магьосниците, които са се страхували от смъртта, а потрет става всеки, които желае да има отпечатак мисля аз. Обитават териториите, където са били докато са живяли.Стаята на тайните
Стаята на тайните е място, намиращо се в Хогуортс, което е построено от Салазар Слидерин. Според легендите то било обитавано от чудовище, което с поглед убивало нечистокръвните ученици в замъка. Стаята можела да бъде отворена само от истинският наследник на Слидерин, но тя никога не била открита. Чак по времето на Хари Потър във втори курс тя бива отворена, има много вкаменени деца (Хърмаяни Грейнджър, Клийърлотър, момче от Хафълпаф и други), после и отвлечено дете в стаята: Джини Уизли. Но Хари Потър и неговият приятел Рон, я намират и Хари убива чудовището в нея, както и унищожава един от хоркруксите на Волдемор.

Нужната Стая

Едно от най-интересните и необятни места в Хогуортс е Нужната Стая. Тя е уникална и неповторима, защото може да се превърне в това, което ти трябва. Много ученици в "Хогуортс" навярно не знаят за нея, но тя е там - готова да им се притече на помощ в труден момент. Може би най-великото откритие на четиримата създатели на "Хогуортс" - Нужната стая - се намира на седмия етаж в училището, а вратата й представлява гоблен с тролове балетисти. За да се отвори стаята, просто трябва да минеш 3 пъти покрай гоблена и да си мислиш в какво искаш да се превърне. Естествено трябва да й дадеш правилно и точно описание на желаната стая.

Плашещата върба
Древно и ценно дърво намиращо се на територията около Хогуортс. Засадено специално заради ученик от училището, който се превръща във върколак, един път месечно - Ремус Лупин. Когато този ученик се трансформирал при пълнолуние, той отивал в тунела намиращ се при корените на дървото, водещ към така известната къща на крясъците. И вече нямало опасност ученик да бъде ухапан или наранен. Дървото е изключително предпазливо и ако го закачаш или играеш със него може да те убие. Много ученици са страдали от него включително Рон и Хари. Има магически свойства, но не са известни до този момент. Може да си махне всичките листа и те да паднат на земята когато поиска.
Годрик Грифиндор
Той е смел магьосник.Един създателите на училището за вълшебство и магия.
Описание
Годрик е висок 180см. с червена коса.Овално лице и топли черни очи.Строен и млад магьосник.
История
Годрик е бивш министър на Магьосническият свят.Принуден да напусне той си тръгва.Среща се със старите си приятели от детството и чез тяхната обща магия създават ЗАЩИТЕНАТА ЗЕМЯ.Там издигат училището за вълшебство и магия.Основател е на дом Грифиндор.Според него домовете показвали децата каквиса.Тоест до кой характер се доближавали най-много.
Цветове
Неговите цветове са чеъвено и златно.
Девис
Храброст, доблест и смелост.
Смвол
ЛЪВ

Салазар Слидерин
Хитър и упорид магьосник.Той е с черна коса.Леко прегърбен е.Поради прегърбването той е висок 170см.С кръгло лице.
История
Салазар Слидерин е бил набеден за убийство.За да се защити той избягва.Среща се с неговите приятели от детството.Тогава получава писмо с искренни извинения от хората обвинили го в обийството на магьосникът.След като се среща създават ЗАЩИТЕНАТА ЗЕМЯ.Построяват Хогуортс и той става основател на дом Слидерин.
Цветове
Той се облича в зелено и сребърно.Именно оттам идват и цветовете на Слидерин.
Девиз
Хитрос, сила
Симвул
ЗМИЯ

Роина Рейвънклоу
Ума и силна магьосница.Тя е слаба с руса коса.Много овално лице със сини очи.
История
Роина е преподавателка в мъгълско училище.Като разбира че Салазар е обвинен утива при него да го защити.Тя тръгва с него и с приятелите си създава със силна магия ЗАЩИТЕНАТА ЗЕМЯ.Създават Училището за вълшебство и магия.Тя основава дом Рейвънклоу.
Цветове
Синьо и бронзово
Девиз
Ум и любезност
Симвул
ОРЕЛ

Хелга Хафъпаф
Работлива и чесна.Това е Хелга.Тя е молко пълна с кафява коса.С леко кръгло лице.
История
Роина преподава в Друмщранг.Когато прочита писмото от Годрик, тя се магипортира в Лондон.След време създават ЗАЩИТЕНАТА ЗЕМЯ и по късно основават Хогуортс.Основава дом Хафълпаф.
Цветове
Жълто и кафяво
Девиз
Работа и честност
Симвул
ЯЗОВЕЦ


Шапката
Годрик, Салазар, Роина и Хелга създали от шапка съветник една наистина ума шапка.Нейното преданачение да решава в кой дом да утиват учениците:
Изминаха хилияда и повече години
откакто бях новоскроена аз.
Живееха тогавасред слава четирима
магьосници, извесни и на нас.
Хабрецът Грифиндор, дошъл от пустош волна
и Рейвънклоу честната-от тясна долиничка
приветливата Хафълпаф-от равнина просторна
а Слидерин потайният-от тъмните блата...
avatar
Admin
Admin
Admin

Брой мнения : 149
Join date : 17.07.2009

Информация на героя
Сила:
100/100  (100/100)
Защита:
100/100  (100/100)
Принадлежности:

Вижте профила на потребителя http://hogwarts-new-rpg.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: История на училището за магия и вълшебство "Хогуортс"

Писане  Admin on Нед Юли 19, 2009 2:08 am


Грифиндор


Основател: Годрик Грифиндор
Герб: червен, изправен на задните си лапи лъв,който е златен разположен на червено поле.Цветовете на дома са червено и златно.
Дух: Сър Николас де Мимси Попрингтън ( "Почти безглавия Ник")
Характеристики:
Грифиндорци са известни със своята смелост
Местоположение:
Грифиндорската Кула, входа на седмия етаж.Входът е разположен зад голям живопис на Дебелата дама в розова копринена рокля.Ако знаете паролата и я казвате,портретът и се отдръпва и вие влизате в общата стая.В тази стая има много кресла,маси и камина,която е свързана с пудрените линии.Има табло,което съдържа информация за публични изяви,съобщения за учениците както и датите за посещенията в Хогсмийт.
Има две стълбища за спалните в самата кулаедното води към :спалнята за седемте момчета,а другото към спалнята за седемте момичета.И двете спални са кръгли стаи с големи прозорци откриващи гледка към училищният парк и Забранената гора.

Грифиндорският отбор по куидич:печели купата през 1993-1996 за първи път от 1984.Отборът носи червени тоги.
avatar
Admin
Admin
Admin

Брой мнения : 149
Join date : 17.07.2009

Информация на героя
Сила:
100/100  (100/100)
Защита:
100/100  (100/100)
Принадлежности:

Вижте профила на потребителя http://hogwarts-new-rpg.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: История на училището за магия и вълшебство "Хогуортс"

Писане  Admin on Нед Юли 19, 2009 2:10 amХафълпаф

Основател: Хелга Хафълпаф
Герб:Черен язовец на златно поле.Цветовете на дома са жълто и черно.
Дух: Веселия Монах
Характеристика на Разпределителната шапка:
Ти принадлежиш на Хафълпаф,когата си лоялен,трудолюбив и верен.

Местоположение:Вратата към общата им стая е портрет с плодове,намиращ се близо до кухнята.Както другите общи стаи,Хафълпафската е обагрена с цветовете на дома:завесите и креслата.От общата стая през няколко подземни тунела водят към спалните с кръгли врати.
avatar
Admin
Admin
Admin

Брой мнения : 149
Join date : 17.07.2009

Информация на героя
Сила:
100/100  (100/100)
Защита:
100/100  (100/100)
Принадлежности:

Вижте профила на потребителя http://hogwarts-new-rpg.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: История на училището за магия и вълшебство "Хогуортс"

Писане  Admin on Нед Юли 19, 2009 2:12 amРейвънклоу

Основател: Роуина Рейвънклоу
Герб:Орел на синьо поле.Цветовете на дома са тъмно синьото и сребристото.
Дух: Елена Рейвънклоу, сивата Лейди
Характеристика На Разпределителната шапка:
Мъдри и остроумни,готови за обучение.Винаги намиращи своето естество.

Местоположение:Рейвънклоуската кула е разположена в западната част на амъка.Входната врата е в горната част на вита стълба, която води от петия етаж.Вратата няма дръжка и ключалка,а има бронзово чукало във формата на орел.Чукалото задава въпрос и ако вие му отговорите с комплимент вратата се отваря.
Общата стая е оцветена в цветовете на дома:сини стени и мебели и син килим,украсен със сребристи звезди.Стаята е широка и кръгла с куполовиден таван със звезди и извити прозорци.Те осигуряват гледка към околните планини.Точно срещу входа има друга врата водеща към общежитията.До вратата има статуя на Ровена Рейвънклоу,която наси своята корона.

Рейвънклоуския отбор по куидич носи сини роби.
avatar
Admin
Admin
Admin

Брой мнения : 149
Join date : 17.07.2009

Информация на героя
Сила:
100/100  (100/100)
Защита:
100/100  (100/100)
Принадлежности:

Вижте профила на потребителя http://hogwarts-new-rpg.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: История на училището за магия и вълшебство "Хогуортс"

Писане  Admin on Нед Юли 19, 2009 2:15 amСлидeрин

Основател: Салазар Слидерин
Герб: змия на зелен фон.Цветовете на дома са зелено и сребристо.
Дух:Кървавия Барон
Характеристика на Разпределителната шапка:използват всички средства за да постигнат целите си.

Местоположение:Общата стая се намира в едно подземия,където почти не прониква слънчева светлина.В нея има факли с омагьосани зелени огньове,черепи и кресла.Подземието се намира под езеро.

Слидеринският отбор по куидич:Носят зелени тоги.Летят на метли Нимбус 2001 и всички се стрелкат с финес и умение.
avatar
Admin
Admin
Admin

Брой мнения : 149
Join date : 17.07.2009

Информация на героя
Сила:
100/100  (100/100)
Защита:
100/100  (100/100)
Принадлежности:

Вижте профила на потребителя http://hogwarts-new-rpg.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: История на училището за магия и вълшебство "Хогуортс"

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите